Vítězem letní Yokomo GT Series je Igor Vlahovič

RCmedia.cz


Nejdříve přivítal RC autodrom ve Slavkově u Brna všechny piloty předposledního závodu Yokomo GT Series, který se konal v sobotu 25.8.2013. Na nejdelší a nejširší trati v seriálu se tentokráte sešlo prořídlé startovní pole, neboť mnoho pilotů si plnilo své týmové povinnosti na jiných závodech.

Přes nižší účast nabídla Yokomo GT Series opět velmi vyrovnané výkony všech pilotů. Stále se rozděloval ve všech třech finálových jízdách plný počet bodů tak, že bylo i o co bojovat do celkového hodnocení. První místo vybojoval Ladislav Mlčák před Jirkou Tomanem a třetí Markétou Vitamvásovou.

Za nepříliš vlídného počasí proběhl v sobotu 21.9.2013 finálový závod Yokomo GT Series na RC Circut Brno. Startovní rošt čítal celkem osm speciálů Yokomo GT a mezi startujícími nechyběli ani Igor Vlahovič a Ladislav Mlčák, kteří jako jediní bojovali o celkové vítězství. O celkově třetím místě Jirky Tomana bylo již rozhodnuto před tímto závodem.

Kvalifikace byly odjety za sucha i když déšť hrozil každým okamžikem. Na poměrně chladném asfaltu bez přilnavosti si pole-position a prémiové body zajistil Ladislav Mlčák a učinil tak významný krok směrem k celkovému vítězství.

Po poledni se na brněnskou dráhu snesl krátký, ale poměrně silný déšť a odsunul tak finálové jízdy zhruba o dvě a půl hodiny než dráha oschla natolik aby byla sjízdná.

Ještě před samotnou první finálovou jízdou při instalačních kolech došlo u vozu Ladislava Mlčáka k poruše přední nápravy a z finálové jízdy musel odstoupit a tím ztratil naději na celkově první místo, neboť Igor Vlahovič chyby nedělá. První finálovou jízdu vyhrál Igor Vlahovič. Další dvě pak s opraveným modelem Ladislav Mlčák vždy před Igorem Vlahovičem, ale bodově na Vlahoviče to již nestačilo. Poslední závod tedy byl kořistí Igora Vlahoviče před Ladislavem Mlčákem a třetím Jiřím Grochem.

Celkovým vítězem Yokomo GT Series se stal Igor Vlahovič o třináct bodů před druhým Ladislavem Mlčákem a třetím Jiřím Tomanem.

Michal Bok, promotér YOKOMO GT Series a MIBOSPORT Cup: „Yokomo GT Series je již nedílnou součástí MIBOSPORT Cup. I v letní části patřila k nejobsazenější z vypsaných kategorií. Ovšem léto je již za námi a v této chvíli vrcholí přípravy na hlavní halovou sezonu, kde se k Yokomo GT Series připojí i jezdci, kteří přes letní sezónu dávají převážně přednost kategoriím se spalovacím motorem.

Pro zimní část se opět vrátíme k osvědčenému formátu kvalifikací na jeden nejlepší výsledek ze tří kvalifikačních jízd a dvou nejlepších finálových jízd ze tří. Samozřejmě nebudou chybět další překvapení, která na piloty MIBOSPORT Cup čekají.

Kalendář závodu Mibosport Cup – Yokomo GT Series – 2013/2014:

  • 19.10.2013
  • 23.11.2013
  • 14.12.2013
  • 28.12.2013
  • 18.01.2014
  • 15.02.2014
  • 15.03.2014
  • MIBOSPORT
    Firma zahájila svou činnost v roce 2008 kdy se stala výhradním distributorem modelářské firmy Speed Passion do České republiky. V současné době je výhradními distributory značek: MR33 (Marc Rheinard Products), Shepherd, ABEC35, Sonic pro Českou Republiku a značky Yokomo pro střední, severní a východní Evropu. Firma Mibosport navázala úzkou spolupráci s bratry Rheinardovými a také rodinou Schäferových, která vyrábí podvozky Shepherd. Nejužší spolupráci ovšem navázala s firmou Yokomo, u které se mimo jiné podílí i na vývoji nových produktů. Od svého vzniku v roce 2008 firma Mibosport pořádá závody RC modelů. Jen v minulé zimní sezóně navštívilo závody 220 jezdců z 6ti zemí. Početným startovním polem tak i vysokou kvalitou jezdeckého složení se stal seriál závodů MIBOSPORT Cup největším nejen u nás, ale zařadil se i mezi několik málo prestižních evropských podniků.

    YOKOMO
    Tradiční japonský výrobce rádiem řízených modelů aut, který se specializuje pouze na elektrické modely. Značka Yokomo je největším výrobcem RC drift produktů na světě. V závodní sféře značka vyrábí jak podvozky pro kategorie onroad, tak i offroad a je několikrát mistrem světa. Největší osobností RC modelů aut je legenda Masami Hirosaka, který se neustále spolupodílí na vývoji podvozků Yokomo.

     

    Zdroj foto: RCmedia.cz