Brno Bosonohy 16.8.2014 – NCC, MČR a Veterán Tour

Jiří Žardecký


Dnes je 16.8 a jedeme  opět závod v Bosonohách, ale tentokrát v opačném směru. Počasí zatím vypadá v pohodě, ale blíží se nám oblačno a možná déšť.

Účast na závodech je dnes velmi velká, jede se kromě NCC i kategorie veteránů a MČR. Každá kategorie je rozdělena do dvou skupin.

Dnes jsem poměrně mimo formu, jelikož mám za sebou cestu z chorvatska a žádný spánek… 😀 První rozjížďku jsem nejel…. rozjížďky probíhají v klidu, kromě kategorie NCC tam v první rozjížďce Zbyněk Kříž ztratil kolo a ve druhé mu odešla svíčka..

Teď se koukneme na pořadí v rozjížďkách:

V kategorii Veteránů v první skupině máme po druhé rozjížďce na prvním místě Krejčího Romana, druhého Jiřího Čermáka a třetího Poláka Lubomíra. Ve druhé skupině je pořadí od prvního místa: Svidrnoch Zděněk, Purč Vilém, Dvořák Ondra.

V kategorii NCC v první skupině po druhé rozjížďce máme pořadí následující: Kohoutek Leopold, Jiří Žardecký, Vítek Luboš. Ve druhé skupině: Škola Richard, Žvák Alexandr, Neubaer Jaroslav.

V kategorii MČR první skupině: Jansa Pavel, Kulhánek Ondřej, Rajdus Filip. Ve druhé skupině: Jansa Michal, Vyšín Jiří, Ruber Lukáš.

Tak, máme 13:30 a jsou za námi rozjížďky. Třetí rozjížďka dopadla následovně.

Veteráni A: Krejčí Roman, Čech Standa, Novosad Karel
Veteráni B: Svidroch Zdeněk, Hejtmánek Drahoslav, Dvořák Ondra

NCC A: Kohoutek, Kříž, Vítek
NCC B: Žvák, Škola, Neubauer

MČR A: Kanina, Rajdus, F. Zagora
MČR B: Král, Rajdus T., Ruber

Třetí rozjížďky byly poměrně klidné a však ne bez problémů. V sk. A NCC došlo k nehodě mě a Leopolda Kohoutka po které došlo k poškození mého vozu, konkrétně vyskočené misky tlumiče a odstoupil jsem. Další Zajímavá jízda byla kategorie MČR sk. A, kdy začalo pršet a několik jezdců rozjížďku ukončilo.

Nyní je 13:56 a bylo ukončeno půlfinále veteránů sk. B ve kterém měla řada jezdců technické potíže a tak bylo hodně na co koukat. Jako další nás čeká půlfinále veteránů sk. A. Pořadí ve skupině B bylo: Hejtmánek Drahoslav, Dohnal David, Pekárek Jan, Polák Lubomír, Neubauer Jaroslav, Purč Vilém, Čech Standa, Blaha Petr.

Půlfinále veteránů skupiny A proběhlo ne příliš napínavě. Pořadí jezdců bylo poměrně stabilní. Dojeto bylo v pořadí: Svidroch Z., Čermák J., Dvořák O., Beran J., Číp J., Krejčí R., Dvořák J. A poslední byl Novosad Karel.

½ finále NCC bylo velmi napínavé. Začátkem závodu byl ve vedení Ondřej Hubáček, kterého vystřídal ve 3 minutě Zbyněk Krasl. V jejich závěsu se pohyboval Leopold Kohoutek. V průběhu celého závodu probíhal krutý souboj o poslední postupovou pozici mezi Křížem, mnou a Lubošem Vítkem. Z tohoto souboje, který byl velmi ostrý vyšel nakonec vyřazovací metodou Vítek, jelikož Zbyněk Kříž byl vyblokován pomalejším vozem při jeho předjíždění ve spodní zatáčce u garáže a při nárazu do zdi přišel kompletně o zavěšení levého předního kola a ze závodu odstoupil. V Tento moment jsem si myslel, že postup mám už v kapse a nechtěl jsem tak zvaně tlačit na pilu, to však moc nevyšlo, jelikož mi začal vysazovat motor. Takto se Luboš Vítek dostal do finále. Celkové pořadí po ½ finále tedy bylo: Krasl Zbyněk, Hubáček Ondřej, Kohoutek Leoš , Zagora Michal, Minčev Igor, Vítek Luboš, Žardecký Jiří, Kříž Zbyněk, Továrek Ladislav.

½ finále MČR proběhlo velmi ladně, kromě startu a jednoho problému. Na startu se můj kotník stal obětí vozu Drahoslava Hejtmánka, který vůz na startu neuřídil a narazil do mantinelu, bohužel mezi jeho vozem a mantinelem se ocitl můj kotník a nemohl jsem dále mechanikovat. Asi 4 minuty před koncem při výjezdu z depa opět našel vůz Drahoše zalíbení v mantinelu a při štrejchnutí o něj si utrhl táhlo řízení a závod již nedokončil.

Finále veteránů nepřineslo nic neočekávaného a výsledné pořadí bylo: Svidrnoch Zdeněk, Dohnal David, Polák Lubomír, Neubauer Jaroslav, Číp Jarda, Čermák Jiří, Dvořák Ondra, Pekárek Jan, Hejtmánek Drahoslav, Beran Jarda.

Při začátku finále NCC byly závody bohužel ukončeny průtrží mračen.