Třetí závodní víkend v Rychvaldě

webbaker


Máme za sebou už půlku zimní sezony. V sobotu to u nás vypadalo jako oslavy Nového roku. Na of-road přijelo  neskutečných 98 závodníků. Nejpočetnější kategorií byly již tradičně čtyřkolky – 46 závodníků, dvoukolky 16 , Trucky  24, SC 12 kusů, dohromady 98 terénních modelů.

Konkurence byla veliká a dostat se do vytouženého finále byla někdy dost fuška, rozhodovaly často jen desetinky vteřiny. Samotné finálovky byly hodně luxusní pokoukáníčko,  jezdilo se ale férově a mnohdy i ve vláčku za sebou. Čtyřkolky vyhrál Tomáš Koudelka před Tomášem Kubicou a Ondrou Víchou, ale nejvíc mě překvapil Lukáš Lang, který se během pár týdnů vyjezdil z finále C na Áčko a v den svých patnáctých narozenin si premiérově střihnul ono vytoužené finále A. Moc GRATULUJEME. Taky mě hodně potěšila účast celkem čtrnácti žáků v této kategorii.

Dvoukolky vyhrál opět Koudy (zřejmě dobrej oddíl :-)),má dost dobré období , jede mu to jak z praku a už konečně vychytal elektroniku a dojíždí do cíle. Za ním dojeli Roman Pudich a Roman Kavan. V téhle kategorii bylo 7 žáků.
Trucky ovládl Rostík Zapletal před žákem Alešem Hornsteinerem a na bedně konečně dojel i Jindra Strakoš a doma byl určitě pochválen. Další dva žáci startovali v Trucích, Vojta Wator a Vítek Kořenek, kluci kteří chodí ještě do školky a na trati si to rozdávali líp jak dospěláci, super závod, jen tak dál.

Jízda Autobusů byla taková oťukávaná. Na trati jelo všech dvanáct najednou, ale i tady se některé jízdy povedly a je super podívaná, když jede pět těchto poměrně velkých modelů vedle sebe. Vyhrál Tomáš Zlámalík před žákem Filipem Rajdusem a Dušanem Vašíčkem. Tady máme taky ještě jednoho žáčka Petra Sorokina, jel svůj třetí závod a je vidět jak se zlepšuje závod od závodu.

V neděli v devět ráno se roztočil kolotoč kvalifikací cestovních vozů, někteří se v tuto dobu ještě potáceli v polospánku, protože trénovali až do jedné v noci 🙂 Na výkonu Kuby Šimurdy to znát moc nebylo, teda kromě první jízdy, kdy si ještě ospalý zapomněl přehodit čip z bugyny. Potom zarval šponu a všichni se dívali jen na jeho vzdalující se nárazník. Kuba s přehledem vyhrál před Karlem Kratochvílem a Kubou Davidem. V TC open nám jezdí čtyři žáci, kteří se nebojí rychlé jízdy. Mezi žáky nejlépe zajel Matěj Matlák před Kubou Zapletalem a Filipem Rajdusem. Celkem závodilo 17 aut. Hobby, kde je povolena jakákoli plechovka, vyhrál při své premiéře s cesťákem Petr Záhumenský před Tomem Rajdusem a Romanem Matlákem. GTéčka se v poslední době odehrávají v režiji pouze Romana Krejčího, tentokrát měl na mále, první finále nedojel. Dostal se přes mantinel na rovinu zrovna před projíždějící vůz v plné rychlosti, odnesl to disk. V dalších jízdách ho neskutečně proháněl Vašek Buchta, ale jen o necelou vteřinku na Romana nestačil. Třetí dojel Libor Holub, na vedoucí dvojici moc nestíhal, ale zezadu na něj pořád tlačil Luděk Maléř. A formule? Na návštěvu k nám poprvé zavítali i kluci ze Zlína v čele s Petrem Novotným ostříleným formulářem. Petr neměl vychytané nastavení 21 a půlky, ale každou jízdou zrychloval. Ovšem moje Formule Tamiya 104w s karoserií Metalex  byla nepolapitelná a musím se pochválit s 21a půlkou rychlejší, než Krejčího open placka. Takže Formule vyhrál Já před Tomem Rajdusem a Maruškou Szostkovou. Ve formulích nám jezdí čtyři žáci, kteří se už teď těší na MČR do Hrotovic, aby si to mohli mezi sebou rozdat o žákovský titul (titul není pohár). Jen doufáme, že se nestane to, co v bugynách na MČR, že žáky zruší, protože je v Čechách nemají.

Nevídané se stalo skutečností –  takový počet startujících jsme nečekali a moc děkujeme za váš zájem u nás startovat. Za měsíc nashledanou v Rychvaldě, nebo dříve – 28.1. v Ostravě s Cestovními vozy.

Link na fotogalerii

Link na fotogalerii onroad

 

Videa ke shlédnutí:

 

Výsledky závodu