MČR EKO, TC, F1 28.4.2013 online

Igor Vlahovič


Dnešním dnem pokračujeme druhou částí závodu LS omroad. Dnes v kategoriích EKO, TC a F1.

Výsledky závodu opět budete moci podrobně sledovat na linku níže:

"" 1:5 Formule 1
"" 1:5 Porsche
"" 1:5 Touring Cars + Eko

Jinak dnešní účast je nižší než na včerejším MČR Porsche. Ale to již v neděli bývá zvykem. Ale možná se to v průběhu sezóny změní. Uvidíme.

""

Formule 1 se dnes pojedou pouze propagačně

 

Elektronicky se do dnešního závodu přihlásilo 11 jezdců. V tomto případě by se jely jen kvalifikace a hned finále A. Pokud někdo přibude dnes na místě, bude se to ještě řešit.

Rozprava proběhla po 9. hodině a do závodu nastoupí 15 pilotů. Dnes jedou jak cestovní vozy, tak i modely Porsche. Nyní do 10. hodiny budou volné tréninky. Pak začnou kvalifikace ve dvou skupinách.

Dnešního závodu se zúčasní i Aleš Bayer, a tak je asi předem jasné, kdo bude na stupni nejvyšším.

Někteří jezdci se mezi sebou vsadili, kdo z jejich skupiny dnes bude nejlepší. Zábava tedy ani dnes chybět nebude. Podmínkou je jet cestovní vůz.

Většina jezdců TC kategorie mají karoserie BMW. Mezi nimi dnes budou cca 4 modely Porsche.

Aleš Bayer již vyrazil na trať a trénuje. Jeho styl je zatím pohodový, ale Aleš pak přitvrdí. Na dráhu vyrazil i Jiří Těhník, Dušan Bayer a Jirka Rybák. I já jsem krátce vyzkoušel model, abych zjistil, že mi funguje jako včera, tedy na výbornou.

 

Kvalifikace 1

Skupina 1 – Karel Matyáš musel zajet na PIT STOP pro kontrolu čipu. Nepočítal mu. Tato skupina je papírově pomalejší jak druhá. Jedou zde 3 modely Porsche. Ze včerejška například Dodo Ťažký, Vilém Augustýnek a jmenovaný Karel Matyáš (nováček). Štěpán Benda skončil ve 4. kole. Někteří na jízdu nenastoupili. Jízdu dovedl do vítězného konce s nájezdem 19 kol Josef Kolařík.

Skupina 2 – zde jízdu dříve ukončili Aleš Bayer (best lap), Dušan Bayer. A také Josef Dušánek. Igor Vlahovič najel jako jediný zatím 21 kol. Jiří Rybák na druhém místě najel o kolo méně. Tak i další soupeři ve skupině. Podrobnosti jízd viz MyRCM.

""

Aleš Bayer dnes startuje

 

 

Kvalifikace 2

Skupina 1 – do této jízdy museli nastoupit ti, co minulou jízdu nejeli. To se hlavně týkalo Tomáše Mikulce, Mariana Sedláka a neměřícího Karla Matyáše. Nyní nejlépe zajel Marian Sedlák a Tomáš Mikulec (20 kol nájezd).

Skupina 2 – Igor Vlahovič tuto jízdu vynechal. Měl najeto z minulé jízdy. A tak se mohl věnovat focení a točení jedzců této skupiny. I zde museli jezdci pořádně zajet, aby se kvalifikovali co nejlépe. Aleš Bayer opět jízdu skončil ve třetím kole. Auto měl hodně neklidné. Dušan Bayer měl předpoklad na nájezd 21 kol a dobrý čas. Ale v jízdě se to měnilo. Dostal se před něj i Jiří Těhník. Pořadí se nakonec ustálilo tak, že nejlepší nájezd v této jízdě měl Pavel Holub (21 kol s dobrým dojezdem). Na My RCM se můžete podívat na výsledek kvalifikace.

""

Modely BMW na trati

 

Formule 1 kvalifikace – zde pouze tři piloti: Dušan Bayer, Josef Kolařík a Jan Sonntag. Vítězem kvalifikace se stal Dušan Bayer.

 

Kvalifikace 3

Formule 1 – nyní dva modely na trati. A opět nejlepší z dvojice Dušan Bayer. Monoposty vypadají na trati opravdu velmi dobře.

Skupina 1 – Viléms Augustýnek nakroužil pár kol a šel do depa. Ostatní v jízdě pokračovali. Karlovi Matyášovi upadlo přední kolo a tak musel na chvíli do depa. Nejrychlejší v jízdě opět Tomáš Mikulec a Marian Sedlák.

Skupina 2 – Igor Vlahovič na poslední kvalifikaci nastoupil. Zlepšil si nájezd o dvě sekundy. Jirka Vyšín zvítězil a konečně naladil. A najel 22 kol. 21 ko dal ještě Jiří Těhník

Nyní se pojedou semifinále, finále B a A finále.

 

 

Semifinále B – z první pozice Igor Vlahovič. Za ním Tomáš Mikulec, Jiří Rybák a Marian Sedlák. A samozřejmě další piloti. Igor Vlahovič zvítězil metodou start – cíl před Jiřím Rybákem s náskokem kola. Přímo postoupili do A finále Tomáš Mikulec a Marian Sedlák.

Semifinále A – Jiří Vyšín jasně zvítězil. Nájezd 43 kol jako Igor Vlahovič, ale o sekundu lepší. Má tedy TQ na A finále. Zde postoupili Pavel Holub, Jiří Těhník a Dušan Bayer. Zbytek jezdců pojede B finále.

""

Start 1/2 finále A

 

Finále B – Josef Dušánek postoupil svojí jízdou do A finále. Druhý dojel Karel Matyáš a třetí Vilém Augustýnek. Štěpán Benda z první pozice na startu nedojel.

""

Start finále B

 

Finále F1 na 10 minut – dva modely, TQ Dušan Bayer. Podívaná pro diváky i jezdce. V jízdě s ním Jan Sonntag. Dušan Bayer zvítězil v této reprezentační jízdě. Pak se k jízdě přidal i Josef Kolařík.

""

Start F1

 

Finále A – po startu Igor Vlahovič tlačil na Jiřího Vyšína. Ale pak již jen v klidu jel druhou pozici až do cíle. Oba najeli 63 kol. Jiří Rybák dojel na třetím místě. Josef Kolařík nedojel, Dušan Bayer také (souboj s Jiřím Těhníkem). Hodně se předjíždělo a bylo hodně nebezpečných situací. 30 minut je dlouhá doba a za ten čas se toho může hodně změnit.

TOP modely máte dnes v galerii před vyhlášením výsledků. To bude za malou chvíli.

""

Start finále A

 

Závodní víkend je za námi. Počasí nám přálo a závody se dle mého názoru vydařily. Velká měřítka mají prostě něco do sebe. Ještě se můžete těšit na krátký sestřih ze startů finále. Ale jen některých.